Husholdning vs Professionel

Grundlæggende forskel på Husholdnings- og professionelle maskiner

Kapaciteter
Tromlestørrelsen er den virkelige faktor for hvor stor en kapacitet maskinen har. Med de professionelle maskiner angiver man et lavere kiloantal kapacitet ved samme tromlestørrelse end i husholdning. Med andre ord kan man ikke sammenligne kiloangivelserne på en husholdnings og en professionel maskine.

Dosering af kemi
På de fleste (med undtagelse af de helt små) maskiner kan man tilslutte eksternt doseringsanlæg (tilvalg). Med dette sikrer man mod overdosering af kemi, hvilket ofte sker. Dette giver maskinen op til 7 års længere levetid idet kemikalierne ”tærer” på komponenterne. Samtidig er den mindre kemi-anvendelse rigtig godt for miljøet.

Temperatursvingninger
I de professionelle maskiner er temperatursvingningerne kun på 1 grad plus minus. På husholdningsmaskinerne er den langt større fordi det gør maskinen kan opnå en bedre energilabel. Det betyder at maskinerne rent faktisk med sikkerhed desinficerer ved desinfektionsprogrammerne og sikrer også markant længere holdbarhed på dine tekstiler – temperatursving i vandet slider nemlig rigtig meget på tøjet.

Maskinerne er desuden leveret med et markant større varmelegme, som sikrer hurtigere vasketider.

Garantien
Køber man en husholdningsmaskine (uanset mærke) er der ikke nogen garanti på, når den anvendes til erhvervsmæssigt brug. Der er naturligvis garanti på de professionelle maskiner – Asko giver 2 års garanti.

Nemmere tømning / påfyldning
På de professionelle maskiner anvendes en dør der ikke går ligeså langt ind i tromlen. Samtidig kan døren åbnes op i 180 grader i modsætning til 110 grader som mange husholdningsmaskiner kan. Det gør man meget nemmere kan tømme og fylde tromlen.

Mere holdbar – bygget til erhverv
I husholdningsmaskinerne er der for det meste en gummimembran omkring tromlen. Denne kan ikke holde til olier og tærer hurtigt ved professionelt brug. Samtidig samler der sig ofte skidt af snavs her – særligt betydningsfuldt når der skal vaskes ofte og meget. På de professionelle maskiner har man bygget konstruktionen så man ikke har en gummimembran omkring tromlen.

Maskinerne er bygget til at holde 15.000+ cyklusser (og op til 30.000 med løbende komponentudskiftning). Asko garanterer at der kan købes reservedele i MINDST 10 år fra produktionsdato.

Tager man i betragtning hvor lang tid det tager at skulle finde en ny opvaskemaskine jævnligt hertil servicemontører til udskiftning og frustrationerne i nedetiden hvor der ikke kan vaskes er det oplagt at satse på en professionel maskine.

Miljø
Med doseringsanlæg sparer man miljøet for unødig kemianvendelse. Desuden er alle komponenter over 50 gram mærket op, med henblik på senere genanvendelse – 98% af delene i Askos maskiner er genanvendelige.

Maskinerne kan tilsluttes både koldt og varmt vand. Hermed spares der energi på opvarmning og vasketid nedsættes.

Askos placering på markedet

Asko er stærke i segmentet mellem husholdningsmaskinerne og de store vaskerimaskiner.

Fordele ved de professionelle vaskemaskiner fra Asko

Meget simpel betjening med 8-10 relevante standard programmer og op til 28 programmer. Programmerne kan individuelt programmeres efter behov, det koster 798 kr. at så Asko ud.

Frembringeren der sidder i tromlen kan tages af, såfremt der skulle sidde en trevl fra en moppe fast eller en bøjle fra en BH. Det sikrer at man er hurtigt videre uden brug af teknikkerbesøg.

Maskinerne har 2 doseringsmuligtheder (med undtagelse af den helt lille). Kører man med eksternt doseringsanlæg, kan man altid tilføje sæbe manuelt via sæbebakken – såfremt doseringsanlægget er nede. Så undgår man driftsstop.

Maskinerne måler vandindtag og udløb for at sikre der ikke er noget galt. Skulle der være uoverensstemmelse mellem indtag og udløb lukker maskinen selv for vandindtaget – med andre ord har maskinen indbygget intelligent aquastop.

Varmelegemerne er i rustfrit stål, så de kan holde til at blive udsat for den skrappere professionelle kemi igen og igen og igen.

Maskinerne kan leveres med betalingssystem. Enten via kort, brik, poletter eller eksternt anlæg interfase RS485 (ej 6 kg. maskine).

Fordele ved de professionelle tørretumblere fra Asko

Maskinerne tørrer ved en mere stabil temperatur, som sikrer en mere skånsom tørring af tekstilerne – så holder de længere.

Døren er vendbar.

Større varmelegeme end husholdningsmaskinerne.

Større smudsfilter end hos hosholdningsmodellerne

Bygget til 15.000 timer.

Tørreskabe

Kan klare alt slags tøj.

Oplagte kunder:
– Jagtforening
– Børnehaver
– Kontormiljø (cykel på arbejde?)
– Byggebranchen

Maskinerne er udstyret med sensor, så maskinen stopper når den ønskede fugtighed er nået.

Generel information

Ekstern doseringsanlæg* kan vælges til alle maskiner undtaget 6 kg maskinen. Som standard kan maskinen med det eksterne kit klare 3 doseringsmuligheder. Der kan tilkøbes interface for op til 16 forskellige kemitilslutninger.

G-Faktor = slyngevne. Når maskinerne har større G-faktor (antal omdrejninger + tromlestørrelse) giver det mulighed for en lavere restfugtighed i tøjet.

Vælg altid maskiner med ventil fremfor drænpumpe hvor muligt. Så kan der ikke sætte sig noget fast.

Image

Doseringsanlæg*

Generelt Tørretumblere

Maskiner med ventil kræver udtræk til det fri – dette giver en markant hurtigere tørretid. Alternativt er kondenstumblere, som udleder fugten i rummet det står i – derfor er det ikke egnet til små rum.

Kondenstumblerne skal oftere gøres rent i kondensfilteret (typisk ca. hver 50 cyklus). Dog gerne så ofte som muligt idet stoppet filter giver dårligere præstationer.

Maskinerne med varmepumpe er ganske gode energimæssigt og kan anvendes i små rum, men varmepumpen giver en markant længere tørretid.

Infomation omkring opvaskemaskinerne

Markedets mest stabile dør, godkendt op til 50 kg.

Maskinerne måler vandindtag og udløb for at sikre der ikke er noget galt. Skulle der være uoverensstemmelse mellem indtag og udløb lukker maskinen selv for vandindtaget – med andre ord har maskinen indbygget intelligent aquastop.

I de professionelle maskiner er temperatursvingningerne kun på 1 grad plus minus. På husholdningsmaskinerne er den langt større fordi det gør maskinen kan opnå en bedre energilabel. Det betyder at maskinerne rent faktisk med sikkerhed desinficerer ved desinfektionsprogrammerne.

Videoer fra Fagor

Compact Serien (Engelsk tale)

Vandsystem til vedligeholdelse

Selvbetjening vaskemaskiner

Selvbetjening tørretrumbler